2019

December 2019

Carcassonne: Amazone

Een variant op het basisspel. Men kan dorpen en aftakkingen van de rivier maken om punten te verdienen. Men kan ook hutjes bouwen om op dieren te jagen en krokodillen en piranha’s spotten van op de boot.

(1-5 spelers, 35 minuten, leeftijd 7+, 999 Games)

Carcassonne Amazone 1
The 7th Continent: Classic Edition

Je kiest een karakter en keert terug om de vloek op te heffen die op jouw rust sinds het vorige bezoek aan het zevende continent. Verken een uitgebreid, wild land met verschillende terreinen en gebeurtenissen. Alles wat je doet, heeft gevolgen op het verdere verloop.

(1-4 spelers, 5-10000 minuten, leeftijd 14+, Serious Poulp)

The 7th Continent 1

 

November 2019

Chronicles of Crime

In dit spel speelt men samen als leden van Scotland Yard tegen het bord. Via een app en het screenen van QR-codes op kaartjes op de speeltafel komt men meer te weten over de gepleegde misdaad, de moordenaar en de motieven.

(1-4 spelers, 90 minuten, leeftijd 12+, 999 Games)

Chronicles of Crime 1
Bunny Kingdom

Krijg jouw konijntjes op een strategische locatie op het spelbord. Palm forten en kastelen in en oogst goederen. De combinatie van beide kan je veel wortels opleveren.

(2-4 spelers, 40-60 minuten, leeftijd 12+, Iello)

Bunny Kingdom 1

 

Oktober 2019

Takenoko

De Japanse keizer krijgt een panda cadeau en jij wordt verwacht het dier op te vangen. Varieer met soorten bamboe, voorzie water op de plantages en zend de tuinman uit om bamboe te kweken. Zo kan de panda zijn eetlust tevreden stellen.

(2-4 spelers, 45 minuten, leeftijd 8+, Asmodee)

Takenoko 1
Flick ‘em up

Schiet in het wilde westen uw rivalen omver, besteel banken, bevrijd gevangenen of word de sheriff en bescherm de inwoners van jouw stad.

(2-10 spelers, 15 minuten, leeftijd 8+, Z-Man Games)

Flick em up 1

 

September 2019

Darjeeling

Verzamel kratten van verschillende soorten thee om die met grote winsten op de gepaste tijdstippen te verkopen in de haven.

(2-5 spelers, 60 minuten, leeftijd 12+, Rio Grande Games)

Darjeeling 1
Spooky Wooky

Zoek op zolder naar spoken. Een paar spoken met evenveel figuren, dezelfde vormen of kleuren brengt je dichter bij de winst.

(2-6 spelers, 20 minuten, leeftijd 5+, Franjos)

Spooky Wooky

 

 

Augustus 2019

Khronos

Met tijdreizigers kan men naar drie tijdperken reizen. Grote gebouwen die in een eerder tijdperk geplaatst worden zorgen mogelijk voor een paradox. Een machtsstrijd voor militaire, religieuze en civiele gebouwen barst los.

(2-5 spelers, 90 minuten, leeftijd 10+, Rio Grande Games)

Khronos 1
Billabong

Kangoeroes houden een wedstrijd rond het Billabongmeer. Al springend over elkaar geraakt jouw team kangoeroes misschien als eerste over de finish.

(2-4 spelers, 30 minuten, leeftijd 9+, Franjos)

Billabong 1

 

Juli 2019

The Climbers

Met ladders en trappen geraakt men hoger en hoger. Verplaats en draai de grote of kleine blokken zodat jij het snelst kan stijgen op het neutrale of jouw kleur.

(2-5 spelers, 45 minuten, leeftijd 8+, 999 Games)

The Climbers 1.png
Exploding Kittens

Op het einde van iedere beurt dient men een kaart te trekken. Door knotsgekke kaarten te spelen kan men langer in het spel blijven, want bij het trekken van een exploderende kat is het ‘game over’.

(2-5 spelers, 15 minuten, leeftijd 7+, Asmodee)

exploding kittens 1

 

Juni 2019

Monster Lands

De gebieden van de koningin werden overrompeld door monsters. Ze geeft haar kroon aan de clanleider die de monsters kan verjagen en haar landen kan heroveren. Rust je clan uit met huurlingen, koop vallen en wapens en ga op avontuur om de monsters te verslaan.

(1-4 spelers, 60-120 minuten, leeftijd 12+, Second Gate Games)

Monster Lands
Donkey Derby

Een race met ezels waarbij je best zo snel mogelijk probeert in de schatten wie zal winnen. Iedere ezel wordt per spelersbeurt éénmaal vooruit gezet door met dobbelstenen te werpen. Welke verplaats je als eerste en welke als laatste?

(2-5 spelers, 30 minuten, leeftijd 9+, Franjos Spieleverlag)

Donkey Derby

 

Mei 2019

Mercado

Op de markt van mooie dingen kunnen de rijke edelen bieden voor juwelen, gouden trofeeën en geurtjes. Ze moeten betalen met de gepaste muntstukken. Wie kan de meest waardevolle spullen kopen?

(2-4 spelers, 30 minuten, leeftijd 10+, White Goblin Games)

Mercado
Emira

Geëmancipeerde vrouwen kijken de kat uit de boom bij welke sultan ze willen wonen. Sommige gaan voor het grootste paleis, de beste uitstraling, het grootste inkomen of het grootste prestige. Als sultan kan je dus maar beter je beste beentje voorzetten om een grote harem op te bouwen.

(3-5 spelers, 75 minuten, leeftijd 12+, Phalanx Games)

Emira

 

Maart 2019

Can’t Stop

Met vier dobbelstenen proberen de bergbeklimmers tot de top te klimmen. De juiste setjes combineren zorgt er voor dat de klimmers stijgen. Maar men moet op tijd stoppen om te rusten en op adem te komen.

(2-4 spelers, 30 minuten, leeftijd 7+, Franjos)

cant stop 1
Hoogspanning: De eerste vonken

In het stenen tijdperk dient men technieken te ontwikkelen om voedsel te verzamelen en vuur te maken. Zo kan men zijn clan uitbreiden en nieuwe jachtvelden bereiken. Wie heeft als eerste 13 clanleden?

(2-6 spelers, 60 minuten, leeftijd 12+, 999 Games)

De eerste vonken 1

 

Februari 2019

Robin Hood and the Merry Men

Schakel de vrolijke handlangers van Robin Hood in om bijvoorbeeld op de markt te stelen, grondstoffen te verzamelen, valkuilen te plaatsen of barricades te bouwen. Daarna kan jouw held onder andere bewakers overmeesteren, koetsen overvallen, toernooien winnen of handlangers bevrijden.

(1-5 spelers, 60-90 minuten, leeftijd 13+, Final Frontier Games)

Robin Hood 1
Hello Dino

Dino’s zitten verstopt in een eitje op hun nest. Zet de dino op de juiste kleur door de nesten te verplaatsen of aan het rad te draaien om punten te scoren.

(2-4 spelers, 20 minuten, leeftijd 5+, Piatnik)

ZK_UTI_713293_Hello_DINO_17051631_h.pdf

 

Januari 2019

Outlive

Op het einde van de 21e eeuw probeert men in zes dagen de sterkste overlever te worden zodat het reddingsschip uw team uitkiest om de verwoestende delen van de wereld te verlaten. Vergaar overlevers, microchips, hout, staal, munitie, vlees en water om de gepaste acties uit te kunnen voeren.

(2-4 spelers, 30-60 minuten, leeftijd 10+, Blue Orange)

outlive 1
Mouse in the House

Met een stok wordt naar de muis gezocht. Zit die bijvoorbeeld onder de kast of onder de zetel? Met de dobbelsteen kan men zien hoeveel keer men mag zoeken.

(2-4 spelers, 10 minuten, leeftijd 3+, Piatnik)

mouse in the house 1

 

Advertentie
%d bloggers liken dit: