2018

December 2018

Photosynthesis

De draaiende zon levert energie aan de bomen indien ze niet gehinderd zijn en volgens hun eigen hoogte. Deze lichtpunten kunnen ingezet worden om zaad te planten, bomen te laten groeien of bomen om te kappen. Wie neemt de beste plaatsen in?

(2-4 spelers, 30-60 minuten, leeftijd 10+, Blue Orange)

photosynthesis 1
Avonturenland

Een pak avonturiers start in het noordwesten van de kaart. Je avonturiers kunnen naar het oosten of naar het zuiden in een beurt. Kies je om kruiden, zwaarden, goud of kameraden mee te nemen? Of versla je de monsters?

(2-4 spelers, 45 minuten, leeftijd 8+, Haba)

Avonturenland 1

November 2018

Azul

Met het verzamelen van mozaïektegels probeert iedereen een mooie muurbekleding op te stellen. Maar soms valt er wel eens een tegel op de grond… Wie kan de klant het best tevreden stellen?

(2-4 spelers, 30-45 minuten, leeftijd 8+, Asmodee)

Azul1
Dice Settlers

Met een stuk land van jou, enkele grondstoffen, wat familieleden en een hoop dromen ontdek je nieuwe gebieden. Maar je bent natuurlijk niet alleen. Iedere beurt grijp je uit dobbelstenen uit een persoonlijke zak en kies je acties.

(1-4 spelers, 45-60 minuten, leeftijd 14+, NSKN Games)

Dice Settlers 1

 

Oktober 2018

Pueblo

Het opperhoofd geeft de opdracht om een terrasgewijze etagewoning of pueblo te bouwen. De bouwstenen van de eigen kleur moeten daarbij onzichtbaar blijven, want het opperhoofd maakt voortdurend een rondgang.

(1-4 spelers, 60 minuten, leeftijd 10+, Ravensburger)

Pueblo1
Love Letter

Probeer je liefdesbrief bij de prinses te krijgen. Daarvoor heb je de hulp van het personeel nodig. Elk personage heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zijn de kaarten op, dan is het spel afgelopen.

(2-4 spelers, 20 minuten, leeftijd 10+, 999 Games)

Love Letter 1.png

September 2018

For Sale

Een snel spel in 2 fasen. In een eerste fase dient iedereen te bieden voor huizen die variëren van een kartonnen doos tot een riant kasteel. In een tweede fase probeert men deze aankopen weer te verkopen. Wie de beste deals maakt, wint het spel.

(3-6 spelers, 30 minuten, leeftijd 10+, IELLO)

For Sale 1
Spyfall 2

Spyfall 2 is een party spel waarbij tot twee spelers spionnen zijn en niet weten in welke locatie het team zich bevindt. Als een speler een antwoord moet geven over de locatie, dan moet men informatie geven (ook als men dus de spion is).

(3-12 spelers, 10 minuten, leeftijd 13+, Hobby World)

Spy Fall 2

Augustus 2018

Rattus

Europa, 1347. Het noodlot slaat bijna toe. De pest treft verschillende regio’s en bevolkingsgroepen. Na enkele jaren zal nog maar de helft van Europa overleven. Behoort jouw populatie daar bij?

(2–4 spelers, 45 minuten, leeftijd 10+, White Goblin Games)

Rattus 1
Pronken met Andermans Veren

Kaarten opbouwen zoals in Dominion, acties met werkers uitvoeren zoals in Agricola en nog wat elementen uit andere spellen lenen? Het kan, want de auteur heeft er dit spel mee gemaakt en de titel liegt er niet om.

(2-4 spelers, 95 minuten, leeftijd 10+, 999 Games)

Andermans Veren 1

Juli 2018

Port Royal

In de Caribische Zee zoeken de spelers naar handelsvloten, succesvolle expedities of scheepslui om hun macht te vergroten. Wie het het eerst 12 invloedspunten behaalt, wint het spel.

(2–5 spelers, 20-50 minuten, leeftijd 8+, 999 Games)

Port Royal 1
Zombicide

Als overlevers dienen jullie een massale hoeveelheid zombies te vernietigen. Zoek wapens en gebruik je unieke karaktereigenschap om de uitweg te vinden.

(1-6 spelers, 45-180 minuten, leeftijd 13+, Asmodee)

Zombicide 1

Juni 2018

Rozenoorlog

De adellijke families van York en Lancaster strijden voor de macht in Engeland. Burchten of steden aankopen, machtige personen omkopen en veldslagen voeren, vormen de troeven om invloed te verkrijgen. Een samenwerkingsspel waarbij toch maar één winnaar kan zijn.

(2–4 spelers, 90-120 minuten, leeftijd 13+, 999 Games)

Rozenoorlog 1
Battle Sheep

Iedereen start met een kudde schapen op elkaar gestapeld. Stelselmatig de kudde verdelen in kleinere groepjes maakt dat jij misschien uiteindelijk de grootste oppervlakte van het grasveld inneemt?

(2-4 spelers, 15 minuten, leeftijd 7+, Blue Orange)

Battle Sheep 1

Mei 2018

Mysterium

Op het spooklandgoed is een moord gebeurd. De spelers proberen via de hulp van een geest het mysterie te ontrafelen. Deze geest kan niet spreken en stuurt visioenen op de spelers af.

(2–7 spelers, 42 minuten, leeftijd 10+, Libellud)

Mysterium 1
Munchkin

Daal af in de kerkers. Dood alles dat je tegenkomt. Verraad je vrienden en steel hun spullen. Grijp de schatten en vlucht. Maak monsters af en verzamel magische voorwerpen om dit tot een goed einde te brengen.

(3-6 spelers, 60 minuten, leeftijd 10+, Steve Jackson Games)

Munchkin 1

April 2018

Magic Maze

De wapenuitrusting van de vier helden is gestolen. Begeleid met z’n allen de helden om in het winkelcentrum nieuwe wapenuitrusting te stelen en daarna zo snel mogelijk de uitgang te vinden. Slechts op beperkte tijdstippen kan je met elkaar praten!

(1–8 spelers, 15-20 minuten, leeftijd 8+, Sit Down!)

Magic Maze 1
Glen More

In Schotland wordt er tussen verschillende clans gestreden om landschappen, dorpen en burchten. Vergroot je mogelijkheden door whisky te brouwen, runderen te verkopen, bossen te kappen of graan te telen.

(2-5 spelers, 60 minuten, leeftijd 10+, Ravensburger)

Glen More 1

Maart 2018

Kingdomino

Breid je koninkrijk uit met graanvelden, bossen, mijnen of zee. Als er kronen op staan, brengen deze uitbreidingen al snel een veelvoud op.

(2–4 spelers, 15-20 minuten, leeftijd 8+, White Goblin Games)

Kingdomino 1
Pixie Queen

De Feeënkoningin regeert als een tiran over haar ondergeschikte feeën. De wezens worden als een grote overlast beschouwd voor de menselijke inwoners, want in opdracht van hun koningin gaan ze stelen, pesten en martelen.

(2-5 spelers, 60-120 minuten, leeftijd 12+, Game Brewer)

Pixie Queen 1

Februari 2018

London

Het is jullie taak om Londen op te bouwen na de grote brand. Bouw stadswijken, zet gebouwen, genereer inkomsten en bestrijd armoede om de meeste invloed te krijgen in het Londen van na 1666.

(2–4 spelers, 90 minuten, leeftijd 14+, Osprey Games)

London 1
Ice Flow

Een race tegen elkaar om zo snel mogelijk met je expeditieleden van Amerika naar Siberië te geraken. Gebruik vis, touw en je zwemkunsten om van de ene ijsschots op de andere te geraken. Pas op van de ijsberen.

(2-4 spelers, 45 minuten, leeftijd 11+, Ludorum Games)

Ice Flow 1

Januari 2018

Orléans

Tijdens de middeleeuwen breid je jouw gevolg uit met boeren, wetenschappers, monniken, ridders,… om via handel, constructie, wetenschap de overmacht te krijgen.

(2–4 spelers, 90 minuten, leeftijd 12+, White Goblin Games)

Orléans 1
De Paleizen van Carrara

Schaf op een gunstig moment de goedkoper wordende grondstoffen zoals marmer aan. Bouw daarmee de gepaste gebouwen in jouw stadsdeel en houd tellingen wanneer het jou uitkomt.

(2-4 spelers, 60 minuten, leeftijd 10+, White Goblin Games)

De paleizen van Carrara 1
Advertentie
%d bloggers liken dit: