2017

December 2017

Terraforming Mars

Enkele bedrijven worden gesponsord om Mars klaar te maken voor het grote publiek. Als CEO beslis je waar het bedrijf zich in specialiseert: zuurstof genereren, warmte produceren of water aanleggen. Dit zijn namelijk de drie belangrijkste factoren om Mars te kunnen koloniseren.

(1–5 spelers, leeftijd 12+, 120 minuten, Intrafin)

Terraforming Mars 1
Escape Room

Men krijgt een uur tijd om de oplossing te vinden. Ontsnappen uit de gevangenis, een tegengif produceren van een dodelijk virus, een nucleaire bom onschadelijk maken,… Werk samen om de code te kraken. (Wij hebben ook al vijf uitbreidingen, zodat er negen spellen kunnen gespeeld worden!)

(3-4 spelers, leeftijd 12+, 60-120 minuten, Identity Games)

Escape Room 1

 

November 2017

The Island

Jouw ontdekkingsreizigers op het eiland moeten dringend terug naar het vasteland. Er zijn slechts enkele boten en het stikt van de haaien, walvissen en zeemonsters rondom het eiland. Haal jij op tijd je manschappen op het droge als ze een stuk zwemmen?

(2–4 spelers, leeftijd 8+, 45-60 minuten, Asmodee)

The Island 1
Trajan

Als vooraanstaande familie probeer je je machtspositie in Rome te vergroten. Je kan daarvoor gebouwen plaatsen, handel drijven, provincies in het noorden aanvallen of invloed in de senaat uitoefenen. Je actie wordt uitgevoerd door het gepast verschuiven van je gekleurde steentjes op een cirkel van je spelersbord.

(2-4 spelers, leeftijd 12+, 60-120 minuten, Huch!)

Trajan 1

 

Oktober 2017

Richelieu

Vertoeven jouw medewerkers zich in de politieke kringen van Richelieu of van de oppositie? Misschien helpt de koningin jouw wel om een intrige naar jouw hand te zetten. Verzamel prestige en militaire macht om de eindwinnaar te worden.

(2–4 spelers, leeftijd 10+, 60 minuten, White Goblin Games)

Richelieu1
Batavia

Via heerschappij in verschillende vooraanstaande vloten kan je varen tussen lucratieve handelsposten. Te grote vloten worden aangevallen door piraten. Door het verzamelen van verschillende goederen kan je mooie prijzen vragen op de markt.

(3-5 spelers, leeftijd 10+, 45-60 minuten, Queen Games)

Batavia1

 

September 2017

Ave Roma

Stuur je vijf werkers naar de gewenste regio’s en richt gebouwen op of verzamel grondstoffen, geld, militaire macht of politieke aanzien. Wie heeft er op het einde van het spel het meest invloed?

(2–5 spelers, leeftijd 12+, 45-120 minuten, A-Games)

Ave Roma 1
Doodle City

Bouw een stad uit met straten zodat je veel winkels, hotels en taxi’s met elkaar verbindt. Soms gaat dit gepaard met pollutie. Heb jij een milieuvriendelijk en commercieel paradijs ontwikkelt met pen en papier?

(1-6 spelers, leeftijd 8+, 30 minuten, 999 Games)

Doodle City 1

 

 Augustus 2017

Yangtze

Koop en verkoop goederen op de rivier op het gepaste moment. Doneer zo weinig mogelijk yuan, maar toch meer dan je medespelers om veel invloed te krijgen bij de plaatselijke priesters. Wie zal de rijkste zijn na 12 keizerlijke ronden?

(2–4 spelers, leeftijd 8+, 60 minuten, Piatnik)

Yangtze 1
Code Omega

Probeer de code te kraken door 3 correcte symbolen op een rij te krijgen. Als dit binnen de tijd gebeurt, mag je op enkele kolommen vooruit. Voor mensen die het wat moeilijker willen, is er ook een versie om 4 symbolen op een rij te zetten.

(2-6 spelers, leeftijd 8+, 30 minuten, Schmidt Spiele)

Code Omega 1

 

Juli 2017

Principato

Bouw je vorstendom goed uit zodat je kan profiteren van voedsel- en goudinkomsten. Verdedig je stad op de gepaste tijdstippen. Huur een schilder, een schrijver of een beeldhouwer in om voor extra punten te zorgen.

(2–4 spelers, leeftijd 10+, 45-90 minuten, White Goblin Games)

Principato 1
Chicago Poker

Verschillende maffiabendes proberen hun machtsgreep te vergroten via kroegen, jazzclubs, brouwerijen en goktenten. Als leider is het je taak om je gangsters naar de juiste bedrijven te sturen om invloed te verkrijgen in het Chicago van 1920.

(2-6 spelers, leeftijd 10+, 45 minuten, Phalanx Games)

Chicago Poker 1

 

Juni 2017

Cool @ Pool

Als badgasten proberen jullie een ligzetel zo dicht mogelijk bij het zwembad te bemachtigen. Daarbij worden handdoeken klaargelegd, maar ook gretig ingepalmd.

(2–4 spelers, leeftijd 8+, 40 minuten, Piatnik)

coolatpool (1)
Ora et Labora

Jullie kloostergemeenschap koopt gronden aan, richt gebouwen op, verzamelt goud en goederen en vervaardigt prestigieuze items. Een centrale, ronde schijf houdt de hoeveelheid grondstoffen bij die kunnen ontgonnen worden.

(1-4 spelers, leeftijd 13+, 60-180 minuten, 999 Games)

Ora et Labora (1)

 

Mei 2017

Mauna Kea

De vulkaan spuwt reeds lava en bedelft het eiland en misschien ook de onderzoekers. Alle onderzoekers proberen nog vlug wat schatten mee te nemen op hun vluchtroute naar de boten rond het eiland.

(2–4 spelers, leeftijd 10+, 45 minuten, Huch! & Friends)

Mauna Kea 1
Kingdom Builder: Crossroads

Deze uitbreiding biedt variatie op het basisspel met 4 extra borden en tot 5 spelers. Met de koets, het schip of een ridder heeft men nu nog meer mogelijkheden.

(2-5 spelers, leeftijd 8+, 45 minuten, Queen Games)

Crossroads 1

 

April 2017

Codenames: Pictures

Via concrete tips breng je je medespeler op het spoor van de spionnen. Wie vindt als eerste al de infiltranten van de tegenpartij? Of raad je per ongeluk de moordenaar en verlies je het spel?

(2–8 spelers, leeftijd 10+, 10-20 minuten, White Goblin Games)

Codenames Pictures 1
Kingdom Builder: Nomads

Deze uitbreiding biedt variatie op het basisspel met 4 extra borden en tot 5 spelers. De nomadenfiches zijn krachtig, maar slechts éénmaal geldig in je volgende ronde.

(2-5 spelers, leeftijd 8+, 45 minuten, Queen Games)

Kingdom Builder Nomads 1

 

Maart 2017

Inca Empire

Ten tijde van de Inca’s probeert iedere speler als leider van een regio status te vergaren. Dat doet men door het wegennet uit te breiden, steden of tempels te bouwen, een garnizoen op te richten, maar voornamelijk door de zonnegoden op correcte wijze te aanbidden.

(3–4 spelers, leeftijd 12+, 120+ minuten, White Goblin Games)

Inca Empire (1)
Block It!

Je probeert 4 verschillende vierkantjes bij elkaar te krijgen van je eigen kleur om dit te mogen blokkeren. Na een dobbelsteenworp mag je daarbij één of twee kwartslagjes geven aan een vierkant op het spelbord.

(1-4 spelers, leeftijd 6+, 15 minuten, The Game Master)

Block It (1)

 

Februari 2017

Packet Row

New York, 1842. Koop goederen en schepen in de haven om lucratieve contracten te aanvaarden. Huur personeel om je hierbij te helpen. Het verdiende goud kan dan gespendeerd worden om de stad uit te breiden.

(2–5 spelers, leeftijd 10+, 45 minuten, White Goblin Games)

packet-row-1
De Ark is Vol

Per ronde verzamel je een dierensoort en geef je ze voedsel als ze in je ark terechtkomen. Als iemand zijn ark vol krijgt, worden punten geteld. Koppeltjes leveren niets op, maar kuddes leveren het maximum op.

(2-4 spelers, leeftijd 8+, 25 minuten, 999 Games)

de-ark-is-vol-1

 

Januari 2017

Great Western Trail

Je drijft kuddes van Texas naar Kansas City om ze er op de trein te zetten. Je kan op de route acties uitvoeren in gebouwen langs de route: cowboys, arbeiders en ingenieurs aanwerven of koeien verkopen.

(2–4 spelers, leeftijd 12+, 75 minuten, 999 Games)

great-western-trail-1
Igloo Pop

Als reus ga je op zoek naar lekkers in een dorpje met iglo’s. Je schud met de ijshutten om in te schatten hoeveel fishsticks er in de iglo zouden zitten. Degene die de beste en hoogste inschattingen kan maken, wint het spel.

(2-6 spelers, leeftijd 7+, 20 minuten, Zoch zum Spielen)

iglo-pop-1

 

Advertentie
%d bloggers liken dit: