2016

December 2016

Nisyros

Het eiland Nisyros staat op het punt om overspoeld te geraken door lava van de naburige vulkaan. Aan jullie om dammen op te werpen, eten te voorzien, boten te bouwen en op tijd te vluchten.

(1–4 spelers, leeftijd 12+, 30-60 minuten, Sunny Games)

nisyros1
Madeira

Verzamel door een uniek dobbelsteenmechanisme graan, rijst, wijn en hout om kolonies te kunnen ontdekken, stadsdelen te bouwen en hulp van gildes te ontvangen. Steun de Portugese kroon op verschillende wijzes om zo goed mogelijk te scoren.

(2-4 spelers, leeftijd 12+, 60-150 minuten, 999 Games)

madeira1

November 2016

The Colonists

Als burgemeester maak je plaats in je dorp om landbouwers, werklieden en bevolking aan te trekken. Daarvoor moet je grondstoffen verzamelen, huizen bouwen, opleiding geven, jobs creëren en acties zorgvuldig kiezen.

(1–4 spelers, leeftijd 12+, 30-240 minuten, Lookout Games)

the-colonists-1
Orongo

Aanbid de goden en zet Moai op het Paaseiland. Bied meer schelpen dan de anderen om de beste bouwplaatsen te bemachtigen. Zorg dat je genoeg hout hebt om de standbeelden te transporteren.

(2-4 spelers, leeftijd 10+, 30-45 minuten, Ravensburger)

orongo-1

Oktober 2016

Fast Flowing Forest Fellers

Met een team houthakkers gaan jullie de strijd aan om zo snel mogelijk op boomstammen de finish te behalen op de rivier.

(2–5 spelers, leeftijd 8+, 30 minuten, Rio Grande Games)

fast-flowing-forest-fellers-1
Khan

1244, Mongolië. Plan invallen, verdrijf de heersers van waardevol land door ze te verdrijven met yurts en verover de gebieden.

(2-4 spelers, leeftijd 10+, 60 minuten, White Goblin Games)

khan-1

September 2016

Powerboats

Met powerboats race je tegen elkaar. Versnel op rechte stukken en vertraag rond de boeien. Vermijd een crash op de eilandjes die her en der in het water liggen.

(2–6 spelers, leeftijd 9+, 60 minuten, Cwali)

powerboats
Treasure Hunter

Als avonturier moeten er keuzes gemaakt worden: opteer je voor een snel óf een sterk team, want enkel deze teams kunnen schatten veroveren. Daarna wordt de buit nog veilig gesteld tegen Goblins. Verover jij de waardevolle schatten?

(2-6 spelers, leeftijd 8+, 40 minuten, Queen Games)

treasure-hunter

Augustus 2016

Alba Longa

Regeer als koning over een machtige stadstaat. Bouw monumenten, oogst graan, bidt tot priesters, verdien geld met de handelaren of saboteer andere stadstaten met soldaten. De eerste met 10 tempels en een bevolking van 16, heeft voldaan aan de uitdaging van de goden.

(2–5 spelers, leeftijd 12+, 90 minuten, Quined Games)

Alba Longa (1)
Qin

Snel, interactief en strategisch aanlegspel. Sticht provincies door het bouwen van pagodes en lijf afgelegen dorpen in waarbij je ze toevoegt aan je rijk. Verover nabijgelegen provincies en probeer jouw pagodes niet af te laten breken.

(2-4 spelers, leeftijd 8+, 20-30 minuten, White Goblin Games)

Qin (1)

Juli 2016

Noorderwind

Vaar als koophandelaren naar verschillende bestemmingen. Versla er piraten, drijf handel of verbeter je schip door bemanningsleden aan te werven, kanonnen aan te kopen of je zeil en mast te vergroten.

(2–4 spelers, leeftijd 10+, 60 minuten, 999 Games)

Noorderwind (1)

Lakota

Het spel waar je moet proberen om je tegenstanders geen brug te laten bouwen op jouw bouwstenen. Degene die al zijn bouwstenen als eerste geplaatst heeft, wint het spel.

(2-6 spelers, leeftijd 8+, 30 minuten, White Goblin Games)

Lakota (1)

Juni 2016

Brugge

De spelers kruipen in de rol van kooplieden die relaties met de machthebbers van de stad onderhouden. Ze concurreren om invloed, macht en status. Werk je strategie uit door het spelen van gebouwen en personages, maar zorg er voor dat het noodlot (zoals de pest, overstroming of brand) jou niet treft.

(2-4 spelers, leeftijd 10+, 60 minuten, White Goblin Games)

Brugge 1
Eight-Minute Empire

Superkort strategisch spelletje. Je hebt wat geld en een paar legers en je probeert gebieden in 4 continenten te veroveren. Je hebt echter maar een paar beurten.

(2-5 spelers, leeftijd 12+, 8 minuten, 999 Games)

Eight-Minute-Empire 1

Mei 2016

Hawaï

Bouw dorpen op het bekende tropische eiland. Verplaats je over Hawaï om bepaalde acties uit te voeren en verschillende hutten en benodigdheden voor jouw dorpen te bemachtigen. Verzamel vruchten, koop boten en vermaak de bevolking met buikdanseressen. Pas aan het einde van het spel tel je jouw behaalde punten.

(2-5 spelers, leeftijd 10, 75 minuten, 999 Games)

Hawai1
Macao

Daadkrachtige avonturiers en dappere gelukszoekers testen het geluk in deze havenstad. Als kapitein, gouverneur, handwerker of geleerde kan men kiezen uit talloze spannende opgaven en uitdagingen. Wie heeft de beste strategie en haalt de meeste prestigepunten?

(2-4 spelers, leeftijd 12+, 50-100 minuten, White Goblin Games)

Macao1

April 2016

Aquileia

Het spel verloopt over 6 ronden. De ronden worden bijgehouden door de 6 theatrum-lauwerkranskaarten. Elke ronde bestaat uit 2 fasen: een inzetfase gevolgd door een actiefase. Het is een workerplacementspel dat zich in het oude Rome situeert, met een mix van sparen en bemachtigen.

(3-5 spelers, leeftijd 12+, 90 minuten, 999Games)

aquileia

Lascaux

Tijdens het spel gaan de spelers op ontdekkingstocht door de grotten om verschillende grotschilderingen te verzamelen. Er worden dierenkaarten op tafel gelegd en spelers kiezen een kleur. Vervolgens leggen de spelers om beurten stenen in het midden of kan men passen. De dierenkaarten worden daarna uitgedeeld. Aan het einde van het spel ontvangen de spelers punten voor dierensoorten waarvan ze de meerderheid hebben. Lascaux is een kort, makkelijk te leren blufspel voor de hele familie.

(3-5 spelers, leeftijd 8+, 25 minuten, 999Games)

Lascaux1

Maart 2016

Hotel Samoa

Samoa is een populaire vakantiebestemming met wekelijkse bezoekers. De hoteleigenaars hebben als doel de toeristen te plezieren en hen zo veel mogelijk geld af te troggelen.

(3-6 spelers, leeftijd 10+, 60 minuten, White Goblin Games)

Hotel Samoa

Februari 2016

Voor de poorten van Loyang

Elke ronde oogsten de spelers hun akkers en krijgen ze er een nieuwe akker bij. Men kan groenten planten, kopen, verkopen, dienaren spelen, groenten op de markt ruilen en vaste en eenmalige klanten leveren. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint.

(1-4 spelers, leeftijd 10+, 60-120 minuten, 999Games)

Voor_de_poorten_van_Loyang-NEWWEB_1

Januari 2016

Colt Express

In Colt Express kruip je in de rol van een treinrover en probeer je de andere treinrovers te slim af te zijn. Op het eind wint de persoon die het meest geld heeft kunnen roven.
Dit amusante partyspel zal veel mensen kunnen bekoren door zijn onvoorspelbaarheid en prachtige vorm. Je speelt niet op een bord, maar op een prachtige 3D-trein.

(2-6 spelers, leeftijd 10+, 40 min, Asmodee)

Advertentie
%d bloggers liken dit: